2019-12-13 13:08:07

Projekt "Nisi sam"

U srijedu, 11. prosinca 2019., u prostorijama Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su edukativno predavanje u sklopu projekta „NISI SAM“ za učenike 1. g razreda, tematike vršnjačkog nasilja, prevencije istog, te nasilja putem modernih elektroničkih medija – cyberbullying. Ispred Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke predavanje je vodila Maja Gregurević.

Učenicima su predstavljeni konkretni primjeri iz prakse koji se odnose na kaznena djela iz glave XIV. Kaznenoga zakona. S učenicima se razgovaralo o problemima koji egzistiraju, posebice vezano uz društvene mreže, uvrede, prijetnje i neprimjerene sadržaje kojima mogu biti izloženi i sami ih nekome poslati. 

Upućeni su da nikako ne ostavljaju na internetu osobne podatke te da su izlaganjem istih u opasnosti da se netko na neprimjeren način posluži njima.

Samoj edukaciji bio je nazočan i razrednik Krešimir Biršić.

Nakon predavanja razrednik i učenici iskazali su zadovoljstvo usvojenim i predočenim sadržajem te želju da se suradnja nastavi.

 

 


Gimnazija "Fran Galović"