preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
vijesti

Natječaj za najbolji učenički literarni rad i najbolji likovni rad u šk. god. 2019./2020.

Autor: Lidija Novosel, 5. 12. 2019. 08:04

 [više]

Gradsko Natjecanje u stolnom tenis

Autor: Filip Šalamon, 4. 12. 2019. 12:48

U ponedjeljak, 18. studenog,  u dvorani Srednje škole održano je gradsko  Natjecanje u stolnom tenisu. Ženska se ekipa plasirala na daljnje županijsko natjecanje bez konkurencije, a članovi muške ekipe se, nažalost, nisu uspjeli izboriti za prvo mjesto koje je osvojila Obrtnička škola.

Članovi muške ekipe su Luka Kovač, Fran Maletić, Mihovil Mađerić i Marko Kovačić, a žensku ekipu čine Barbara Čižmešija, Ana Krupski, Mirta Strbad i Jelena Triplat

Paulo Krunić, 4. g.

 [više]

SUVREMENI PLES – TE PRIČE TVORAC, SI TI

Autor: Marina Tomac-Rojčević, 4. 12. 2019. 12:42

PLES, PLES, PLESONAUTI!

Dana 29. 11. u sklopu projekta razvijanja programa plesne publike u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom naši maturanti koji pohađaju izbornu nastavu iz plesa, ali i ostali gimnazijalci – plesači, sudjelovali su u pratnji profesorice Marine Tomac – Rojčević na plesno-edukativnim radionicama u ZPC-u. Naime, Zagrebački plesni centar, ZPC, ovim edukativnim programom za razvoj plesne publike – PLESONAUTI želi zainteresiranim ravnateljima, profesorima i učenicima osnovnih i srednjih škola, tj. školama čiji su partneri, približiti suvremeni ples kao jednu od modernih umjetnosti o kojoj učenici vrlo malo znaju. Tako je naš posjet ZPC-u bio odlična prilika ne samo za saznati mnogo novih informacija vezanih uz ples, ali i šire (kako uopće postaviti scenu za izvedbu te koliko je teško ustvari organizirati tako nešto) nego smo mogli uživo i vidjeti plesni program profesionalnih suvremenih plesačica i njihovu plesnu izvedbu „CONVERSATION PIECES“ koja nas je, malo je reći, oduševila (i zabezeknula!). Sam ZPC, u Ilici 10, okupljalište je najprofesionalnijih i najraznovrsnijih plesača, ne samo hrvatskih što također nismo znali!

 [više]

Poziv za sutra 4. 12. 2019. - srijeda, multimedijska dvorana/ucionica, 13:10 sati - 14:00 sati

Autor: Vesna Balent, 3. 12. 2019. 17:26

Gostujuce predavanje: "U ime Jagode, Cokolade I Duha Svetoga"
Gost predavac: 
Bivsa gimnazijalka Karla Lulic, koprivnicka redateljica svjetskoga glasa ciji je 
film "U ime Jagode, Cokolade i Duha Svetoga" proglasen najboljim kratkometraznim filmom u New Yorku u proljece 2019. godine.
 
Predavanju ce prisustvovati ucenici koji uce Medijsku kulturu (12) u pratnji prof. Sase Kresojevica, nastavnika Medijske kulture, zainteresirani profesori nastavnici Hrvatskog jezika i profesori predmetni nastavnici slobodni za vrijeme odrzavanja gostujuceg predavanja te zainteresirani ucenici koji se trebaju prijaviti prof. Ivi Bolfek na e-adresu ili ujutro u školi.
 
Veselimo se vasem odazivu!
Dobrodosli na zanimljivo druzenje.
 
Pripremila: 
skolski pedagog:
Vesna  Balent, prof. sociologije i pedagogije-skolske
 [više]

Liječnički pregled učenika članova školskih sportskih ekipa

Autor: Vjekoslav Robotić, 3. 12. 2019. 12:17

Liječnički pregled učenika članova školskih sportskih ekipa (M i Ž) biti će u Školi u prostoru multimedije 2-029 po rasporedu:

1. SRIJEDA  4.12..2019.od 8.00h  (NOGOMET (M, Ž), RUKOMET (M) 

Molim da NOGOMET (M) u 8.00h budu u 2-029 a ostali na poziv preko razglasa.

2. ČETVRTAK 5.12..2019. od 8.00h (OSTALE EKIPE)

Molim da RUKOMET (Ž) u 8.00 budu u 2-029 a ostali na poziv preko razglasa.

Učenici su dužni prije početka pregleda biti na nastavi te nakon završetka pregleda pojedinačno se odmah vratiti na nastavu.

Učenici smiju prije pregleda konzumirati hranu a na pregled trebaju donijeti svoju zdravstvenu iskaznicu i zdravstvenu dokumentaciju vezanu za bolesti i povrede. 

Za sve ostale detalje učenici se mogu obratiti profesoru Ranku Gojkoviću.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

UTORAK 3. 12. 2019. REDOVNA NASTAVA

Autor: Vjekoslav Robotić, 2. 12. 2019. 16:44

Drage učenice i učenici, roditelji-skrbnici, kolegice i kolege nastavnici

Obavještavam Vas da je danas dogovorom Sindikata i Vlade štrajk prekinut i u utorak 3. 12. 2019. je redovna nastava po redovnom rasporedu.

Hvala svima na razumjevanju i podršci u borbi radnika za svoja prava i dostojanstvo struke.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 

 [više]

Poziv na sudjelovanje u humanitarnoj akciji Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica

Autor: Miodrag Maričić, 29. 11. 2019. 08:45

Poštovani svi,

svake godine Gimnazije organizira prikupljanje humanitarne pomoći za potrebite. I ovu godinu bismo rado uveselili nečije blagdane darivanjem prikupljenih stvari u sklopu ove akcije. Unatoč trenutnom stanju u školstvu, tj. Štrajku, pozivamo sve koji mogu i žele da svoj doprinos donesu u kabinet 0/007, gdje je središnje mjesto prikupljanja doniranih stvari.

S obzirom da trenutno nemamo određeni cilj, pozivamo sve da donesu odjeću, obuću, igračke, igrice, knjige, slikovnice, bojanke i školski pribor i higijenske potrepštine koje će volonteri razvrstati i pripremiti pakete za darivanje. Uzrast za koji je humanitarna pomoć namijenjena jesu mala djeca i djeca osnovnoškolskog uzrasta.

O daljnje tijeku i posebnim ciljevima bit će svi pravovremeno obaviješteni. Jedno veliko HVALA šaljemo unaprijed empatičnom i velikom srcu gimnazijalki i gimnazijalaca te građanima našega grada.

 [više]

Dugotrajni utjecaj estetskog obrazovanja na vizualnu svijest

Autor: Miodrag Maričić, 21. 11. 2019. 00:32

Iako se jako stavlja naglasak na STEM područja, istraživanja pokazuju da bez estetskog obrazovanja problem ne samo da su mogući već neizbježni!

 
 [više]

PONEDJELJAK 2.12.2019. (najava štrajka)

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 11. 2019. 18:52

Dragi učenici, poštovani roditelji

Informiram Vas da je za ponedjeljak 2.12. 2019. najavljen štrajk u našoj Školi kao i u svim školama RH.

Molim da svakodnevno pratite informacije na ovoj mrežnoj stranici.

Hvala na razumijevanju

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Sudjelovanje u kvizu znanja na Interliberu

Autor: Anka Simović, 18. 11. 2019. 13:49

Uz brojna događanja i ove je godine na Interliberu 15. studenog organiziran kviz znanja za osnovne i srednje škole na kojem su po drugi put sudjelovali i naši učenici.  Školu je predstavljala ekipa „Galovići“ sastavljena od  petero učenika: Dore Gašparec, Nike Pecikozić i Katarine Pejak iz 4.b te Viktora Krušelja i Andrije Njerša iz 3.g. Pitanja na kvizu postavljala je poznata lovkinja iz kviza „Potjera“, Morana Zibar što je dodatno zagrijalo atmosferu među natjecateljima. Odgovarajući na pitanja iz raznih područja (književnosti, povijesti, geografije, sporta…) „Galovići“ su zauzeli osmo mjesto među 16 ekipa srednjih škola. Nakon kviza učenici su mogli prošetati Velesajmom i razgledati bogatu izložbu knjiga raznih izdavača. Uz ovo nezaboravno iskustvo, učenici su proveli sadržajan i lijep dan. Čestitamo im na dobrom uspjehu!

 [više]

POZIV: DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 11. 2019. 07:53

 

Pozivaju se učenici, profesori,roditelji i svi drugi prijatelji škole na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.  Učenici naše Gimnazije prigodnim programom i paljenjem lampiona u dvorištu škole prisjetit će se 18.11.1991. kada su srbo-četničke snage potpomognute jedinicama Jugoslavenske armije ušle u grad Vukovar  i izvršile teške ratne zločine i kultorocid nad gradom. Za sve nazočne osiguran je topli čaj.

Početak programa bit će u ponedjeljak, 19.11. 2019. u 18.00 sati.

 [više]

Badminton - kao i obično

Autor: Miroslav Samardžić, 15. 11. 2019. 13:10

Kao i obično gradskim Natjecanjem u badmintonu, ove godine održanimu dvorani Srednje škole, započela je nova sezona školskih sportskih natjecanja.
Također, kao i obično naši badmintonaši uspješno su preskočili prvu zapreku i plasirali se na županijski rang natjecanja.
Članice ženske ekipe su Tamara Gašparić, Nika Matovina, Irma Wolf i Anja Matovina. Članovi muške ekipe su Karlo Hlevnjak, Luka Kovač, Andrija Njerš i Matej Igrić. Voditelji ekipa su Ranko Gojković i Miroslav Samardžić.
 [više]

LORESU: Mobilnost – Poljska

Autor: Kristina Ledinski, 3. 11. 2019. 12:18

Od nedjelje 6. listopada 2019. do subote, 12. listopada 2019., nas šestoro učenika – Dunja Galinec, Ivan Buhić, Ivan Slobođanac, Maja Blažok, Maja Špoljar i Tereza Kokša uz pratnju profesorica Ana-Marije Martan i Martine Grgac boravili smo u manjem gradu na jugu Poljske, Wodzisław Śląski. Bili smo smješteni u domove učenika iz Poljske te smo svaki dan imali aktivnosti i druženja unutar te izvan projekta. Uz Gimnaziju “Fran Galović” Koprivnica i Poljsku školu u projektu još sudjeluju i škole iz La Spezie (Italija), Madeire (Portugal) te Fuerteventure (Španjolska). Pogledajte slike i pročitajte više u FRANzineu.

 [više]

Forum kazalište - obavijest

Autor: maja blažek, 31. 10. 2019. 11:07

Obavještavaju se odazvani učenici da će se forum kazalište održati u ponedjeljak 04.11. u Multimedijskoj učionici od 10 do 14 sati.

 [više]

Pačja škola

Autor: Miodrag Maričić, 31. 10. 2019. 10:59

Kutak s mnoštvom  informacija i poveznica biti će dostupan svima zainteresiranima u školskoj knjižnici od 05. studenog 2019.g.
 [više]

Poziv na filmsku radionicu

Autor: Miodrag Maričić, 31. 10. 2019. 09:34

Radionica se zbog štrajka otkazuje.

Pozivaju se svi zaljubljenici u neobične, nesvakidašnje oblike snimanja i montiranja filmova i video-clipova da se jave profesorici Ivi Bolfek kako bi dana 22. studenoga nazočili radionici opisanog filmskog stvaralaštva.

Radionica počinje u multimediji u 10:45 i traje do 14:00 sati ili dulje za zainteresirane. U sklopu radionice bit će održano predavanje i prikaz tehnika koje se ne koriste u svakodnevnoj produkciji, a zatim će se raditi na vlastitom pojedinačnom ili skupnom uratku u dvije manje skupine.

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Autor: Gordana Trnski, 30. 10. 2019. 16:34

Pozivaju se svi učenici koji žele aktivno sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da dođu na sastanak  5. studenog 2019. u učionicu 2-003.

Dolazak članova Povijesne grupe je obavezan.

 [više]

Zaduženje garderobnih ormara II. krug

Autor: Vjekoslav Robotić, 28. 10. 2019. 12:44

Vijeće učenika je na 5. sastanku održanom 24. 10. 2019. jednoglasno donjelo: Odluku o podjeli garderobnih ormarića II. krug.

Po jednoglasnoj odluci Vijeća učenika podjela ormarića biti će u slijedeće vrijeme za određene skupine učenika u prostoru uprave škole:

a) Utorak: 29. 10 . 2019. (13.10-14.45h): svi vrlo dobri učenici 4. razreda i učenici koji nisu iskoristili pravo u 1. krugu.

b) Srijeda: 30. 10. 2019. (13.10-14.45h): svi ostali učenici po sistemu tko prije

Ključ mogu zadužiti samo učenici koji iz prethodnog razreda nemaju izrečene stegovne mjere: ukor i  opomena pred isključenje.

Učenici ključeve zadužuju u navedeno vrijeme isključivo pod odmorom ili nakon završetka nastave. Učenici koji zaduže ključ osobno odgovaraju za zaduženi garderobni ormarić.

 

 

 [više]

Koprivnica čita

Autor: Anka Simović, 25. 10. 2019. 16:21

U srijedu, 23. listopada održana je manifestacija „ Koprivnica čita “ koja se provodi već duži niz godina u sklopu Mjeseca hrvatske knjige s ciljem poticanja čitanja kod svih uzrasta.

Dvije skupine gimnazijalaca posjetile su Dječji vrtić „Zvjezdica“ gdje su mališanima čitali razne priče po vlastitom izboru prisjećajući se pritom i svoga djetinjstva. Nakon čitanja, druženje se nastavilo u dvorištu vrtića na kestenjadi. Učenici i mališani bili su oduševljeni ovim susretom, izrazivši  želju za češćim druženjima.

Još par slika pogledajte u FRANzineu.

 [više]

Koprivnički gimnazijalci predstavili svoju školu i kraj u Poljskoj

Autor: Martina Grgac, 24. 10. 2019. 13:08

Učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Maja Blažok, Ivan Buhić, Dunja Galinec, Tereza Kokša, Ivan Slobođanac i Maja Špoljar te profesorice  Ana Marija Martan i Martina Grgac  boravili su od 7. do 11. listopada u gradu Wodzisław Śląski u Poljskoj. U tjednu mobilnosti nazvanom Crossing borders, crossing cultures – European cultural heritage u sklopu Erasmus+ projekta LORESU „Let's talk about local and regional subjects at school“ učenici su u poljskoj školi predstavili prirodnu i kulturnu baštinu Koprivnice i Podravine, govorili o poziciji i ulozi Republike Hrvatske u Europskoj uniji te podijelili tijekom aktivnosti „internacionalnog piknika“ tradicionalne podravske prehrambene proizvode. Zajedničkim radom istraživali su i učili o prirodnoj i kulturnoj baštini Šleske, usavršavajući izvan učionice svoje vještine i znanje stečeno u školi. Profesorice su govorile o školskom sustavu RH te razmijenile primjere dobre prakse s kolegicama i kolegama iz ostalih škola partnera iz La Spezie, s Madeire i Fuerteventure, s posebnim naglaskom na provođenje međunarodnih projekata i njihovo uvrštavanje u školski kurikulum.  Uz aktivnosti, izlaganja i radionice u školi, sudionici su posjetili  memorijalni centar Auschwitz te gradove Katowice, Krakow, Karvinu i Cziesyn. Kako je razmjena učenika održana u vrijeme obilježavanja europskih Erasmus dana (10.-12. listopada), gimnazijski tim ih je proslavio u aktivnom internacionalnom okruženju.

Martina Grgac

 [više]

Posjet Sabirnom centru

Autor: Ana-Marija Martan, 23. 10. 2019. 13:00

U utorak 22. listopada učenici prvih i drugih razreda, članovi Povijesne grupe, u pratnji profesorica Gordane Trnski i Ana-Marije Martan posjetili su Sabirni centar Koprivnica Državnog arhiva u Varaždinu. Ustrojem i poviješću arhivskih službi na području Hrvatske i Koprivnice učenike je u zanimljivom predavanju vodila viša arhivistica, ujedno i voditeljica Sabirnog centra, Ivana Posedi. Učenici su tako mogli čuti kada je u Hrvatskoj nastala arhivska služba, kako su se vrijedne isprave čuvale prije nastanka arhiva, kakva se građa danas čuva u Sabirnom centru i s kojim se problemima arhivisti nose prilikom čuvanja i proučavanja građe. Zalaganjem Ivane Posedi danas se u fondu Sabirnog centra nalaze neke od najvažnijih isprava vezanih uz povijest grada, primjerice Povelja o povlasticama slobodnog i kraljevskog grada koju je Koprivnici 1356. godine dao kralj Ludovik I. Anžuvinac. Posjet arhivu, gdje su učenici iz prve ruke vidjeli kako se pisani izvori čuvaju, kako se njima rukuje te kako se do njih dolazi, veže se uz kurikul nastave povijesti koja se, posebice u školi za život, oslanja i na rad učenika s povijesnim izvorima.

Ana-Marija Martan, prof.

 [više]

Kestenjada - kesteni i još puno više

Autor: Maja Maček Treščec, 21. 10. 2019. 22:38

I ove su godine članovi geografske grupe, zajedno s profesoricom Majom Maček Treščec i profesorom Zvonimirom Treščecom, proveli ugodno jesensko popodne uz kestene i druženje. U subotu 19. listopada u Reki se, u sklopu aktivnosti geografske grupe, za nove i već stare članove održala kestenjada.

Više pročitajte i pogledajte u FRANzineu.

 [više]

„Zasadi drvo, ne budi panj“

Autor: Zoran Pintarić, 21. 10. 2019. 18:36

Projekt  „Gimnazijsko drvo“ nastavlja se u okviru akcije sadnje drveća „Zasadi drvo, ne budi panj“ koja se odvija na državnoj razini.

Termini sadnje su 25. – 27. listopada 2019.

Stabla ćemo saditi na prostoru školskoga dvorišta te tako formirati drvored koji će našu školu djelomično štiti od zvučnog onečišćenja, a o ostalim dobrobitima sadnje drveća kratko će predavanje održati prof. Miroslav Samardžić.

Uz organizacijsku podršku tvrtke GKP Komunalac d.o.o. sadit ćemo i na širem prostoru Gradskih bazena Cerine te se tako priključiti učenicima i nastavnicima drugih koprivničkih škola.

Svako stablo koje posade gimnazijalci ostat će ucrtano na interaktivnoj karti, sa svim podacima o sadnji pa se  u budućnosti možete prisjetiti svojeg plemenitog i općekorisnog  djela. Aplikaciju za kartu osmislili su učenici 4.d. Leticija Crnković izradila je aplikaciju, a Tin Prvčić i Luka List pobrinuli su se oko servera i web viewa.

Svi učenici, nastavnici i djelatnici škole koji se žele priključiti akciji, neka se što prije jave nastavniku Zoranu Pintariću (kabinet 2-006 ili zoran-pintaric@inet.hr).

 [više]

Predavanje DAAD-a o stipendijama i studiranju u Njemačkoj

Autor: Marija Smoljo-Krapinec, 19. 10. 2019. 15:07

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) je njemačka služba za akademsku razmjenu, čiji je utemeljitelj Vlada SR Njemačke. Jedna je od najvećih svjetskih organizacija kojima je primarni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktoranada i znanstvenika. DAAD nudi više od 250 različitih programa stipendiranja na njemačkom i engleskom jeziku od ljetnih tečajeva, studijskih stipendija te kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija.
Programe stipendiranja te mogućnosti studiranja u SR Njemačkoj u našoj će školi predstaviti Ivana Bašić, lektorica na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u petak, 25. listopada 2019. od 12.30 do 13.45, u prostoriji 2-021.
Predavanje će biti na hrvatskome jeziku te se pozivaju svi zainteresirani učenici! (do četvrtka 24. listopada trebaju se javiti prof. Smoljo Krapinec, u kabinet 2-014)

Marija Smoljo Krapinec,prof.

 [više]

Radionica kreativnog pisanja

Autor: Kristina Ledinski, 14. 10. 2019. 18:29

U tjednu Galovićeve jeseni u našoj školi u utorak, 22. listopada 2019., radionicu kreativnog pisanja održat će profesorica i književnica Ivanka Ferenčić Martinčić. Radionica će trajati 3 školska sata (4., 5. i 6. sat). Zbog ograničenog broja mjesta radionica je namijenjena učenicima koji se bave pisanjem i sudjeluju na literarnim natječajima te učenicima koji pohađaju izbornu nastavu iz Hrvatskog jezika.

Dubravka Šutalo-Kovačić

 [više]

Poziv od bivšeg učenika gimnazije!

Autor: Miodrag Maričić, 14. 10. 2019. 12:28

Svi zainteresirani za studiranje u inozemstvu imaju priliku saznati kako, u Zagrebu, u petak,  25.  listopada 2019.g. 
Gospodin Alen Trgovčević će predstaviti svoj i druge fakultete na kojima studiraju ili su završili studij bivši učenici naše gimnazije, ali i drugi građani RH. 
Škola je osigurala prijevoz do Zagreba i natrag za 7 učenika, koji se trebaju prijaviti putem internet poveznice u nastavku te javiti osobno profesoru Maričiću u kabinet 0/007 najkasnije do utorka, 22. listopada 2019. g. 
Budući da je broj mjesta u kombiju ograničen, molimo da se prijave samo učenici koji ozbiljno namjeravaju studirati izvan zemlje.
 
 [više]

Gostujuće predavanje

Autor: Kristina Ledinski, 9. 10. 2019. 08:43

Predstavljanje Humanitarne udruge „Šegrtsko srce“, 

                        Obrtnička škola Koprivnica;

Kada:      9. listopad 2019.godine od 13:15 sati do 14:15 sati;

Gdje:      Multimedijska učionica;

Pozvani: Predsjednici/ce (ili zamjenici/ce ili predstavnici/ce razrednih odjela u slučaju spriječenosti); 

Gost:      Stručni suradnik pedagog Obrtničke škole Koprivnica,

               Tomislav Terstenjak, prof. pedagogije

Odgojno-obrazovni ishod edukativnog rada stručnog suradnika pedagoga s učenicima:

 

Osvješćivanje gimnazijalaca za socijalnu osjetljivost i razvoj socijalne svijesti  i empatije = suosjećajnosti i suuživljavanja u "tuđe cipele"

 

Zamolba razrednicima i predmetnim nastavnicima za dopuštenje učenicima

da prisustvuju gostujućem predavanju.

Pripremila i organizirala: 

stručni suradnik pedagog 

Vesna Balent, prof. Sociologije i Pedagogije - školske

 [više]

Večer u močvari

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 11:44

Barbara, Lucija, Patricija, Jana, Tea, Petra i Emilija skupile su hrabrost, progutale knedlu i rekle - idemo.
Te večeri kiša je lagano padala, sve je bilo mokro. Probijali smo se putem kroz travu i gustiš. Vrbe i čivitnjače, mokrih obješenih grana, zastrle su puteljak, lijepile se za auto, kao da ga miluju i uzimaju nas u svoj svijet. U trenutku, podiže se zavjesa, izlazimo na travnatu pozornicu posutu skakutavim žabicama, okruženu busenima trske i šaša, a pred nama gusta publika barskog života. Ali, uloge su obrnute, reflektori su usmjereni prema bari.
Malo čudan osjećaj, nema kauča i fotelja, tri komentatora doktoranta s PMF-a, - " rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all around".   
Zbilo se 26.9.2019. na lokaciji Autoput.
 [više]

Dodatna nastava hrvatskoga jezika za maturante

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 07:50

Dodatna nastava održavat će se utorkom 8. sat. Budući da je 8. listopada neradni dan, s radom počinjemo 15. listopada. Broj učionice bit će objavljen u rasporedu sati.

Romana Šutalo, prof.

 [više]

Poziv na sudjelovanje u forum-kazalištu

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 07:45

Kazališni i filmski redatelj Mario Kovač u sklopu projekta Kreativna REakcija za nenasilje održati će trosatnu radionicu boala u koju se možeš uključiti i ti! Cilj aktivnosti je potaknuti mlade na raspravu o razvijanju tolerancije, razbijanju stereotipa, stvaranje kulture mira i nenasilnog rješavanja sukoba. Budi dio u stvaranju društva nenasilja i pritom se zabavi koristeći kazališne vježbe, dijaloge, igre i tehnike.

Aktivnost će se održati tijekom mjeseca studenog, a u njoj može sudjelovati maksimalno 15 učenika neovisno o obrazovnoj godini.  Prijaviti se možeš zapisivanjem na upisnu listu na vratima školske psihologinje (1-012). O konkretnom vremenu održavanja bit će naknadne obavijesti.

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Kristina Ledinski, 27. 9. 2019. 15:59

I ove godine učenici 3. razreda jezične gimnazije proslavili su 26. rujna - Europski dan jezika. Ako želite naučiti kako reći osnovne riječi hvala, molim, izvoli, oprosti na raznim stranim jezicima, pogledajte učeničke radove u hodniku škole. 
 
Više o Europskom danu jezika na poveznici.
 [više]

GIMNAZIJSKO DRVO

Autor: Kristina Ledinski, 26. 9. 2019. 13:18

Drveće proizvodi kisik. Drveće proizvodi hranu. Drveće je dom mnogim vrstama. Iz drveća dobivamo lijekove. Drveće nam daje sjenu i štiti nas. Drvo je energija. Drveće smanjuje onečišćenje. Drveće smanjuje eroziju tla. Drveće hrani tlo. Drveće je bitno za naše zdravlje!!!

Dragi učenici, profesori, djelatnici i prijatelji škole pozivamo Vas da se uključite u projekt sadnje drveća "Gimnazijsko drvo".

Cilj je je planski posaditi što više stabala te ih mapirati na karti sa podacima o sadnji (tko je posadio, kada, GPS koordinate, fotografija) kako bi imali trajni podsjetnik na gimnazijsko razdoblje života.

Drvo se sadi samo uz dozvolu vlasnika prostora u kojem se sadi.

Drvo kasnije možete zalijevati, brinuti o njemu, sjesti u njegovu hladovinu, …

Prve aktivnosti su krenule sa sadnjom razrednog drveća sportskih razreda na Šoderici, u rujnu 2019.

Iduća aktivnost će biti uključivanje u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj" .

Pozivamo Vas da se odlučite na sadnju prilikom odlaska na terensku/izvanučioničku nastavu, prilikom dolaska gostiju posadite drvo prijateljstva i sl.

Za sve detalje i potrebitu pomoć obratite se Zoranu Pintariću, prof. geografije i povijesti.

 [više]

Subvencionirani prijevoz učenika

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 9. 2019. 14:45

http://www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr/subvencionirani_prijevoz

 [više]

Obavijest o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Davorka Sever, 27. 6. 2019. 08:57

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student

 

eTwinning

Office365 upute

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju