preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 

 

Dragi učenici, poštovani roditelji građani Koprivnice i lijepe nam naše Hrvatske!

Odgoj i obrazovanje su primarni preduvjeti za snalaženje i uspjeh pojedinca i zajednice u današnjem svijetu. Koprivnica je grad s dugom i bogatom odgojno-obrazovnom školskom tradicijom. Gimnazija «Fran Galović» jedna je od najstarijih obrazovnih institucija u našem gradu i županiji. Tradicija gimnazijskog odgoja i obrazovanja uspješno se u kontinuitetu  održala od 1906. godine do današnjeg dana. Ponosno nosi ime Fran Galović po najznačajnijem književniku i kulturnom djelatniku Podravine s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Gimnazija danas broji 699 učenika raspoređenih u 28 razrednih odjela te podijeljenih u četiri osnovna smjera: Opća gimnazija, Jezična, Prirodoslovno-matematička i Opća gimnazija za sportaše. U Gimnaziji vrijedno radi 52 profesor i 3 stručna suradnika koji stručno i profesionalno obavljaju sve nastavne i izvan nastavne poslove. Dokaz tome je i to što je naša škola najuspješnija škola u županiji po polučenim rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima u znanju i sportovima, te upisnim rezultatima na višim i visokim školama i akademijama. Naša gimnazija je jedna od rijetkih srednjih škola u Hrvatskoj koja ima potpunu stručnu zastupljenost profesora po svim nastavnim predmetima, te ima zadovoljene pedagoške standarde.

Naša škola poznata je po nizu posebnosti od kojih valja istači: jedina smo škola u županiji koja izvodi nastavu u jednoj smjeni, imamo najnoviju zgradu i opremu u županiji, redovnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture za opću gimnaziju za sportaše koju izvodimo na koprivničkim bazenima, izvodimo i izbornu nastavu društvenih plesova za opću gimnaziju, najciklomobilnija smo škola u županiji-imamo 25 školskih bicikala, akvamobilna smo škola, izdajemo školski list „Franzin“, najuspješnija smo srednja škola u županiji na školskim natjecanjima iz znanja i sporta, po evidenciji nadležnog Ministarstva 23 smo srednja škola od ukupno 414 srednjih škola u Republici Hrvatskoj po vrednovanju rezultata na državnim natjecanjima u posljednje tri godine, pripadamo „mreži škola bez arhitektonskih barijera“, škola smo partner za budućnost u mreži Göethe instituta, škola smo stipendist Rotary Cluba Koprivnica koji stipendira talentirane učenike naše škole itd..Već treću godinu razvijamo uspješnu suradnju sa Gimnazijom Budimpešta, te sa brojnim gimnazijama prijateljima iz Hrvatske. Svake godine provodimo više međunarodnih projekata s područja odgoja i obrazovanja. Propagiramo naš zavičaj, organiziramo pješačke ture, biciklijade, sportske susrete, druženja i rafting na rijeci Dravi. Učenici naše škole sudjeluju u radu 36 grupa izvannastavnih slobodnih aktivnosti gdje pokazuju svoju inicijativnost, kreativnost i nadarenost. Učenici i profesori naše škole svakodnevno svojim radom i rezultatima uspješno reprezentiraju svoj grad, županiju i svoju domovinu ,te na taj način vraćaju sve što je uloženo u njih.

Plan nam je u budućnosti sve veća integracija učenika i profesora putem izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti. Cilj nam je promovirati gimnaziju kao školu mladih talenata, potencijala, zajedništva, timskog rada i uspjeha. Gimnazija mora biti brend obrazovanja grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Imperativ meni i svim djelatnicima naše škole je uspješna izobrazba mladih ljudi po suvremenim metodičko-didaktičkim metodama i pedagoškim načelima u duhu poslije tranzicijskog doba glede pozitivne integracije u globalno društvo znanja i usluga. Zato vas pozivamo:  Dođite i budite dio našeg tima!

                                                Ravnatelj:

                                      mr.sc. Vjekoslav Robotić


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

MS Teams

Instalacija Office365

Svaki učenik i nastavnik (za vrijeme važećih skole.hr adresa) ima pravo na 5 licenci za MS Office.

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju