preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > O školi  > Projekti  > CHEC
Rukometaši i CHEC

U utorak i srijedu, 13. i 14. studenoga, učenici i profesori naše škole bili su gosti rukometaša i rukometašica iz Csurga iz Mađarske u sklopu CHEC projekta.

Za početak su nas smjestili u svoju školu, a kasnije smo otišli u sportski centar gdje smo odigrali dvije utakmice protiv Csurga. Igrači su se borili i utakmice su završile dobrim rezultatima. Kasnije su nas odveli na bazene gdje smo, kupajući se, proveli ostatak dana. Sutradan smo posjetili Nacionalni park Csurgo gdje smo se unatoč hladnoći i blatu zabavili. Vodič nas je vodio kroz park i upoznavao nas s prirodom i poviješću Parka. Nakon šetnje vratili smo se u sportski centar gdje smo odgledali još jednu utakmicu.

Oprostili smo se s Csurgom i novim prijateljima i vratili u Koprivnicu.

Marija Gerić, Tereza Kokša, Katja Kukec, Patricija Bačani i Ela Bebek (1. a)


Na mađarskom Danu za znanost

U subotu, 13. listopada 2018. godine učenici naše škole uputili su se u Csurgo u Mađarskoj na Dan za znanost. Organiziran je kao projektna aktivnost u sklopu CHEC-a, projekta u kojem naša škola od prošle godine sudjeluje.

U sklopu manifestacije postavljena je i izložba na kojoj su naši učenici sudjelovali svojim crtežima i fotografijama. Osim toga, dio naših učenika aktivno je sudjelovao u Danu za znanost održavši prezentacije. Uz pomoć profesorica Marine Furkes i Marine Njerš odabrali su zanimljive teme i o njima govorili svojim mađarskim kolegama sljedeći učenici: Luka Barešić, Anja Čavljak, Lana Deverić, Katja Homar, Lovro Klobučar, Dea Kostadinović, Anja Rojčević, Mia Sever i Hana Tolić.

Nakon prezentacija mogli smo uživati u izvođenju raznih pokusa koje su nam domaćini pripremili. Odlično smo se zabavili i veselimo se novim projektnim aktivnostima.

Lora Habota, prof.


CHEC: Nastavljene projektne aktivnosti

http://gimnazija-fgalovic.hr/wp-content/uploads/2018/09/Posjet-trofejnom-RK-Podravka-Vegeta.jpg

Prošlog petka i subote, 24. i 25. kolovoza, učenici i profesori naše škole bili su domaćini rukometašima i rukometašicama iz Csurga iz Mađarske u sklopu CHEC projekta u kojem naša škola sudjeluje. Razlog je okupljanja odrada treninga, posjet Rukometnom klubu „Podravka Vegeta“ i Memorijalnom turniru „Josip Samaržija Bepo“. 

Za početak svoje smo goste iz Mađarske odveli u posjet našem Rukometnom klubu „Podravka Vegeta“. Predstavnica kluba upoznala ih je s poviješću kluba i aktualnim stanjem. Nakon smještaja u hotel uputili smo se na rukometni turnir na kojem smo gledali jednu utakmicu. Učenici i profesori iz Csurga posjetili su zatim s našim profesorima Renesansni festival koji se tog vikenda održavao u Koprivnici. Iako su na festivalu zbog kiše bili kratko, uživali su.

U subotu, nakon doručka, uslijedili su treninzi, zasebno za mušku i žensku grupu. Dok je prva grupa odrađivala trening u dvorištu Gimnazije pod vodstvom profesorice Marine Tomac-Rojčević, druga je grupa upoznavala Koprivnicu vozeći se biciklima s našim ravnateljem Vjekoslavom Robotićem. Nakon odrađenog grupe su se zamijenile. Poslije ručka naši su se gosti zaputili kući.

Kao i svaki put, dobro smo se zabavili i s veseljem iščekujemo daljnje projektne aktivnosti koje će se uskoro održati u Csurgu.

Lucija Jandrašić, 4.F


Ljetni plesni kamp u Mađarskoj