preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

PASCH

Ljetni tečaj u Hohebuchu

Troje gimnazijalaca imalo je priliku sudjelovati u ljetnom tečaju u njemačkom Hohebuchu. Kao i svake godine, vratili su se puni dojmova. Leda Krapinec, Ana Uremović i Bruno Mađerić su samo za vas napisali izvješća o svom doživljaju tečaja i priložili nekoliko slika.

 

"Zvjezdice" u posjetu - nastavak projekta "Veseli njemački"

I ove godine, u predbožićno vrijeme, kada je škole ukrašena razrednim jelkama, pozvali smo klince i klinceze dječjih vrtića da nam se pridruže i poigraju s nama. Odazvale su nam se "Zvjezdice", za koje su učenici 3. e razrednog odjela priredili nekoliko igara i uvježbali dječje pjesmice na njemačkom jeziku. Za logistiku je bio zadužen prof. Miodrag Maričić, a učenike je pripremio prof. Neven Kekez. Ovdje možete vidjeti kakvo je raspoloženje vladalo na početku, a kakvo na kraju posjeta.

 

Svečana podjela diploma

U školi je organizirana podjela diploma učenicima koji su krajem rujna polagali ispite Fit 1 i 1. Svi učenici koji su pristupili ispitu su ga i položili, i to s vrlo dobrim ili odličnim uspjehom. Učenicima je uspjeh na polaganju čestitao i ravnatelj Vjekoslav Robotić, a prof. Miodrag Marićić je pozvao učenike da se uključe i u ostale aktivnosti i natjecanja koja se organiziraju u sklopu inicijative PASCH. Učenica Lucija Đaković nas je pjesmom uvela u podjelu diploma. Ovdje možete pogledati i nekoliko slika napravljenih tijekom kratkog druženja. 

 

Kako crtati strip na njemačkom?

Kitty Kahane, voditeljica radionice

Lucija Đaković i Matea Havaić, učenice 2. g, bile su tri dana na Goethe-Institutu u Zagrebu i bavile se crtanjem stripova. O tome su napisale kratko izvješće i priložile nekoliko fotografija.

 

Tihana Vrban i Domagoj Džanko o tečajevima u Bielefeldu

Ovoga ljeta Tihana i Domagoj su proveli tri tjedna u Bielefeldu. Prema Tihaninim riječima, to su joj bila najljepša tri tjedna u životu. I Domagoju je tečaj bio najbolji dio ljetnih praznika. Pročitajte kako su im izgledala ta tri tjedna. A nekoliko slika ilustriraju kako je izgledao Tihanin boravak.

 

 

Osvoji ljetni tečaj njemačkog jezika u Ateni

Goethe-Institut ponovo nudi učenicima zanimljiv natječaj. Osvojite ljetni tečaj njemačkog jezika u Ateni! Sve što vas zanima nalazi se u ovom dokumentu.

 

Martin Sommer na Gimnaziji

5. veljače 2016. Gimnazija je ugostila berlinskog glazbenika Martina Sommera koji je s učenicima održao zanimljivu radionicu. Učenici su pisali tekstove, skladali, svirali i pjevali i, sve u svemu, jako se dobro zabavili uz Martina i njegovu suradnicu Franzisku. Proizvod radionice je i ova pjesma, a nekoliko slika će vam dočarati kako je sve skupa izgledalo.

 

"Pčelice" u našoj školi

U utorak 22. prosinca 2015. djeca iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“, skupina Pčelice, s odgajateljicama Majom Marković i Anom Romek posjetila su našu školu i upoznala se sa zanimanjem nastavnika te različitim aktivnostima i događanjima u školi. Djeca su s velikim zanimanjem razgledala okićena božićna drvca u predvorju škole i nisu krila oduševljenje  pojedinim drvcima! Posjetili su i nastavni sat  engleskoga  jezika te poput pravih učenika zauzeli svoja mjesta u školskim klupama. Da rado i s veseljem uče pokazali su u našem „Treffpunktu“ u radu s učenicama 4. a razreda, te uz ples, pjesmu i druženje naučila neke riječi na njemačkom jeziku. Za kraj smo sačuvali sport. U velikoj dvorani curice su s prof. Marinom Tomac-Rojčević savladale osnove aerobika, a  dečki  u organizaciji  prof. Ranka Gojkovića zaigrali nogomet. Pčelice su otišle s osmjehom na licima, a neki su rekli da će doći opet! Mi ih s veseljem očekujemo!

Marija Smoljo-Krapinec

 

Studiranje u inozemstvu

U Gimnaziji „Fran Galović“ u prosincu je održano predavanje o mogućnostima studiranja u inozemstvu, i to s obzirom na dva najzastupljenija strana jezika u našim školama – engleski i njemački. Predavači su bili Mirela Tomaić, dipl.oec., bivši gimnazijalci koji studiraju u inozemstvu Ana Marija Ladan, Lucija Sović i Alen Trgovčević te profesor Miodrag Maričić, organizator. Korisne poveznice, savjete i preporuke pročitajte u tekstu u privitku.

 

Advent im Gymnasium

Dva odjela osmog razreda Osnovne škole Sokolovac koja uče njemački jezik posjetila su nas 17. prosinca 2015. Posjet je bio organiziran u sklopu njihovog projekta "Advent im Gymnasium". 26 učenika i učenica, dvoje razrednika i nastavnica njemačkog jezika Ivana Mihoci proveli su s nama oko 2 sata. Prof. Miodrag Maričić ih je najprije poveo u razgledanje škole. Tijekom razgledavanja upoznali su se i s ravnateljem i poklonili mu božićne kolačiče ("Plätzchen") koje su sami ispekli. U multimedijalnoj učionici im je održan kratki program, nakon čega su mogli postavljati pitanja o Gimnaziji.
Posjet se nastavio u našem "Treffpunktu". Za učenike je pripremljen kratak kviz o zemljama njemačkog govornog područja, a nakon toga bavili smo se Božićem. Učenici su uz pomoć prof. Nevena Kekeza obradili nastavni listić "Adventskalender", a nakon toga su pisali jedni drugima božićne čestitke koje je pripremila prof. Lidija Šalamon. Na kraju smo svi skupa otpjevali dvije poznate njemačke božićne pjesme "Stille Nacht" i "O Tannenbaum". Posjet je dokumentiran i fotografijama koje su snimale učenice 3. c razreda Edita Jurenec i Nikolina Mesić. Možete ih pogledati ovdje!

 

Radionica na Goethe-Institutu

Tihana Vrban i Martina Ladan, učenice 2. e razreda, sudjelovale su od 3. do 6. 11. 2015. na radionici koja se bavila učeničkim novinama "Nasch-Pasch" koje su dio portala "pasch-net.de" namijenjenog mladima koje zanima njemački jezik. Tihana je napisala članak o svom doživljaju radionice, a možete pogledati i izbor fotografija koje je napravila prof. Svjetlana Bebić iz metkovićke Gimnazije, koja je sudjelovala na radionici kao članica tima zaduženog za brigu o sudionicima. 

 

Večer multijezične poezije

Uoči Europskog dana jezika, u kafiću "Pixel" su i naši gimnazijalci 24. rujna 2015. govorili ili čitali poeziju na osam evropskih jezika. Rilkeove pjesme na njemačkom jeziku recitirali su Ines Rukelj (4.e) i Marko Benjak (3.c) uz izvrsnog čitača prijevoda Mihaela Kramarića (3.c). Glavni organizator i idejni začetnik ove večeri bio je profesor engleskog i njemačkog jezika Miodrag Maričić uz podršku i drugih profesora hrvatskog i ostalih stranih jezika.   

U prilogu pogledajte slike koje pokazuju dobre vibracije te večeri. (Lidija Šalamon, prof.)

 

PASCH - jučer, danas, sutra

 

 

 

 

I ove godine smo uz pomoć Goethe-Instituta pokušali nastavu njemačkoga jezika učiniti zanimljivijom i kvalitetnijom. Kod učenika koji se tek odlučuju koji jezik će učiti, pokušali smo pobuditi zanimanje za njemački jezik. Učenici Gimnazije odlazili su na radionice u Zagreb, koristili priliku da usavrše jezik u Njemačkoj i sklope prijateljstva s mladima iz cijeloga svijeta. Zainteresirani su polagali ispite. Što nam se sve nudilo i što će nam se ponuditi i ove školske godine možete pogledati u ovoj brošuri.

Uskoro će maturantima biti predstavljena i mogućnost studiranja u inozemstvu, posebice u Njemačkoj, putem Njemačke službe za razmjenu studenata (DAAD).

Jelena Vrhovec o boravku u Njemačkoj

Jedna od prošlogodišnjih stipendistica Goethe-Instituta bila je i Jelena Vrhovec, sada učenica 4. a. Ovdje možete pročitati čime su joj bila ispunjena tri tjedna i kako joj se svidjelo.

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju