preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

PASCH

Još jedan online susret PASCH škola

U utorak, 16. ožujka 2021., na platformi Zoom održan je kratki susret profesora PASCH škola. Susret je organiziran u obliku BarCamp-a, a tema je bila Hrvatska i civilno društvo. Upoznali smo nove članove partnerskih škola, razgovarali o budućim projektima i susretima, kako za nastavnike tako i za učenike. Zanimljivom se činila ideja da se za odabrane i zainteresirane učenike organiziraju kratki razgovori, uz online kavu :-), na temu civilnog društva, sa pozvanim gostima.

Literatur- und Kunstkarawane

Prije dvije godine u Gimnaziji je pod vodstvom književnice i umjetnice Emine Čabaravdić-Kamber održana radionica za učenike. Tema radionice je bila "Identitet". Naši učenici su pisali i slikali. Njihove radove sada možete pogledati objavljene u knjizi nastaloj prema tom projektu. Knjigu je izdao Goethe-Institut i možete je pogledati u školskoj knjižnici. Ovdje su dvije slike učenica koje su sudjelovale na radionici.

Ljetna stipendija

Učenica Marta Mesarić je ove godine dobila stipendiju za učenje njemačkog jezika. Zajedno s učenicima iz Čepina i Pule iz Hrvatske i vršnjacima iz više zemalja bavit će se temom Digitale PASCH-Jugendcamps #VisionenFürDieZukunft. Druženje će, zbog već poznate situacije, od 5. - 16. srpnja 2021. biti organizirano online, ali nimalo ne sumnjamo da će organizatori dati sve od sebe da ga učine zanimljivim.

Održani ispiti Fit 1 i 2

I ove školske godine su za zainteresirane učenike naše Gimnazije održani ispiti Fit 1 i 2. Za Fit 1 prijavilo se 27 učenica i učenika, a za Fit 2 29. Ispiti su održani 22. studenoga 2020. Uz ispitivače Goethe-Instituta Katarinu Đorić i Danijelu Fičko znanje učenika procjenjivali su i profesori Marija Smoljo Krapinec i Neven Kekez. Za razliku od prethodnih godina, ispiti su organizirani u jednom danu. Rezultati ispita se očekuju u roku dva do tri tjedna. Učenicima je tjedan dana prije ispita ponuđena mogućnost da sudjeluju u online pripremama za ispit. Besplatne pripreme organizirao je Goethe-Institut u Zagrebu. Evo i nekoliko fotografija napravljenih tijekom pisanja ispita.

Literatur- und Kunstkarawane

Na školi je 3. ožujka 2019. održana zanimljiva radionica. Petnaest učenica i učenica su kistom i perom pokušali progovoriti na temu identiteta. Radionicu je vodila Emina Čabaravdić-Kamber. Umjetnica porijeklom iz Bosne, no već dugi niz godina s boravištem u Njemačkoj, uspjela je potaknuti sudionike da na kreativan način, pisanjem kratkih pjesama i priča i slikanjem, izraze svoja razmišljanja na zadanu temu. Iako je tema djelovala ozbiljno, na slikama možete vidjeti da su se učenici i dobro zabavili.    

"Modell Zaprešić"

Već dugi niz godina u našoj županiji opada broj učenika koji njemački jezik uče kao prvi strani jezik. Takvo stanje odražava se i na broj učenika nastavljača u Gimnaziji. Kako bi se ta situacija pokušala popraviti, prof. Miodrag Maričić je u suradnji s OŠ „Braća Radić“, koji su se ponudili za domaćine, organizirao predstavljanje tzv. Modela Zaprešić. Skup je održan 8. veljače 2019. Članak o tome možete pročitati u školskom časopisu „Franzine“.

Podjela potvrda i uvjerenja za ispite Fit 1

i Fit 2

25. siječnja 2019. održana je svečana podjela potvrda i uvjerenja učenicima koji su položili ispite Fit in Deustch 1 i 2. Prema tradiciji učenicima je certifikate podijelio ravnatelj škole prof. Vjekoslav Robotić. Članak o događaju objavljen je i u školsko listu "Franzine", gdje možete pogledati i nekoliko fotografija. Budući da je ove godine obilježena i deseta godišnjica početka projekta PASCH, prof. Maričić je tim povodom napisao informativni članak.

 

Nasch-Pasch

Već niz godina, kao dio projekta partnerskih škola, postoji i internetski portal Nasch-Pasch, na kojem učenici Pasch-škola Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske objavljuju članke na njemačkom jeziku. U pokušaju da se uvođenjem novih formata članci poboljšaju i učine zanimljivijim, u Zagrebu je održana radionica za PASCH škole iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Na radionici je sudjelovala i Emina Čabaravdić-Kamber, književnica i slikarica koja već duže vremena živi i radi u Saveznoj Republici Njemačkoj i koja je s učenicima održala zanimljivu radionicu o pisanju.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

MS Teams

Instalacija Office365

Svaki učenik i nastavnik (za vrijeme važećih skole.hr adresa) ima pravo na 5 licenci za MS Office.

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju