preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
vijesti

Humanitarna akcija volontera gimnazije ‘Fran Galović’ Koprivnica ide dalje

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 1. 2021. 09:25

Naše nastojanje da pomognemo ljudima na potresom pogođenom području je već urodila plodom. Naše skladište je puno doniranih stvari. Za to se zahvaljujem svima koji su donirali hranu, odjeću i obuću, školske stvari za djecu, kućanske aparate i drugo. Svaki ispravan predmet će naći svoju primjenu.

Budući da je još dosta kaotično stanje na pogođenom području, volonteri su odlučili nastaviti akciju i prikupiti još materijala za stradale.

Naš je cilj pomoći koliko se može jednom cijelom naselju i to tako što ćemo donirano predati u  područnu školu Maja, matične osnovne škole Glina, odakle će mještani moći uzeti što im treba za djecu i sebe, a ostalo uputiti drugim potrebitim ljudima iz okolice.

Pomozite nama da pomognemo drugima!

Akcije prikupljanja će se zbog epidemioloških mjera odvijati na sljedeći način:

Petak, 22. siječnja 2021. g moći će se donirane stvari ostaviti na glavnom ulazu u školu do 08:00 sati, a cijeli dan do 17 sati sa stražnje, dvorišne strane (parking) u za to pripremljene i označene kutije.

Petak, 29. siječnja 2021.g isto kao prethodno.

Subota, 30. siječnja 2021.g. od 09:00 do 13:00 sati sa dvorišne strane (parking) u za to pripremljene kutije.

Mole se svi da ovu obavijesti šire putem osobnih kontakata i društvenih mreža.

Donirane materijale će se nakon razvrstavanja prevesti do navedene područne škole gdje će se izvršiti primopredaja. Kako stvari trenutno stoje, očekujemo da bi se to dogodilo u veljači ili početkom ožujka, ovisno o stanju na terenu.

Kvarljivu ili robu s kratkim vijekom trajanja će se proslijediti Crvenom križu, a trajniju hranu i namirnice će se posebno označiti kako bi se prvo podijelilo na licu mjesta.

Što donirati??

Zamislite da odete u kraću šetnju, a po povratku od vaše kuće/stana nema ničega osim šute…

Hvala svima unaprijed.

Volonteri GFG-a

 [više]

POČETAK NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Vjekoslav Robotić, 14. 1. 2021. 09:37

Obavještavam učenike i nastavnike da će nastava u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. započeti u ponedjeljak 18.1.2021. tako da će:

 • 1., 2., 3. razredi imati online nastavu preko aplikacije Teams
 • 4. razredi imati nastavu neposredno u Školi

Novi privremeni raspored nastave za period od 18.1.do 31.1.2020. biti će objavljen na Web stranici Škole u petak.

Svim učenicima, roditeljima i profesorima želim dobro zdravlje i sretno drugo polugodište u GFG KC.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

GFG za potresom pogođena područja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 30. 12. 2020. 09:36

 

Volonteri gimnazije ‘Fran Galović’ Koprivnica pokreću akciju prikupljanja pomoći za ljude pogođene potresom u široj okolici Petrinje, Siska i Gline.

Akcija se zbog epidemije i mjera opreza odvija na nešto drugačiji način od uobičajenih oblika aktivnosti.

Svi zainteresirani za doniranje robe i stvari potrebnih ljudima u pogođenim krajevima mole se da svoju donaciju pripreme kod kuće. Pripremljene stvari će  pokupiti s kućnoga praga volonteri i odvesti na razvrstavanje i pripremu za  prijevoz do ugroženih.

Prikupljanje na kućnom pragu će se odvijati 07. i 08. siječnja od 8 do 17 sati.

Javite se na telefon: 098 1895 160 i ostavite adresu i broj telefona.

Svi koji su u mogućnosti sami dostaviti svoju donaciju moći će to učiniti na dan 08. siječnja 2021.g. u dvorištu gimnazije sa parkirališne strane od 08. do 17 sati. Donirane stvari će preuzeti volonteri na daljnu obradu.

U koordinaciji s ravnateljima i kolgama i kolegicama škola u pogođenom području, naš cilj će biti određena manja sredina u kojoj je ili matična ili veća područna škola.

Zato su nam potrebne i školski pribor i materijal za djecu i mladež. Sve je dobro došlo i naći će svoju primjenu.

Zbog ove situacije, volonteri će primati i donacije u hrani s duljim vijekom trajanja, a koje će se distribuirati potrebitima na području rečenog mjesta.

Zahvaljujem se svima koji će pomoći nama da pomognemo njima!

Orijentacije radi navodimo i trenutni popis potrebnih stvari Crvenog križa u prilogu.

MOLIM UKLJUČITE SE I POMOGNITE POTREBITIMA.

 

 [više]

BOŽIĆNA ČESTITKA 1.C

Autor: Vjekoslav Robotić, 25. 12. 2020. 20:30

 Glazbeni kvartet  koji čine  Vilim Miklošić  na trombonu, Đuro Bušić na violini te  Klara Miklošić i  Lovro Rasinec na glasoviru, učenicima i djelatnicima Gimnazije "Fran Galović" uime učenika 1. c žele sretan Božić i zdravu i sretnu novu godinu. 

https://drive.google.com/file/d/1NpnZb6RmXK90ueAsaKNgi8YpmAh5dqG-/view?usp=sharing

 [više]

BLAGDANSKA ČESTITKA RAVNATELJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 24. 12. 2020. 14:35

Dragi učenici, poštovani profesori, cijenjeni roditelji i svi ostali prijatelji Škole, čestitam vam uspješan završetak prvog polugodišta i zahvaljujem vam na suradnji u zahtjevnoj 2020. godini.


Svima vama i vašim obiteljima želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU, ZDRAVU I USPJEŠNU GIMNAZIJSKU 2021. godinu! (čestitka u prilogu)


Ravnatelj:
mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Božićna čarolija 2. d razreda – audio priča

Autor: Vjekoslav Robotić, 24. 12. 2020. 14:04

Božićna čarolija 2. d razreda krenula je spontano, a za sve je zaslužna jedna božićna priča koja je podsjetila ovaj razred na njihovo zajedništvo i prijateljstvo.

Autor priče „Kako pomoći vilenjaku Franceku“ učenik je Martin Barberic koji je svoju priču odlučio podijeliti s razredom. Ideja o audio priči rodila se u virtualnoj učionici Hrvatskog jezika koju su učenici rado prihvatili i s veseljem snimili.

Poslušajte priču i saznajte sve o vilenjaku Franceku, o zlom prahu i receptu za spas Božića. Slušajući priču, otkrijte i tko se krije iza srednjoškolca koji udružuju svoje snage kako bi pomogli vilenjaku.


Audio priča dostupna je na sljedećoj poveznici: Božićna čarolija 2. d razreda - audio priča.


Hvala 2. d razredu na božićnoj čaroliji koju nesebično dijeli s cijelom gimnazijskom zajednicom!Ana Marija Međimorec, prof.


 

 [više]

Božićni video: Gimnazijalci – kreativci pozitivci

Autor: Vjekoslav Robotić, 24. 12. 2020. 13:54

Ponekad, život ne ide u onom smjeru koji smo očekivali.

Upravo to pokazala nam je 2020. godina. U ovoj godini često smo imali osjećaj kako ništa nema smisla. Ipak, sve to je život. Ova godina učinila nas je snažnijima, ali ono najbitnije, naučila nas je zahvalnosti na stvarima koje imamo.

Božićni duh polako ulazi u naše domove. Nažalost, ove godine božićni duh neće zahvatiti našu školu u onom obliku na koji smo navikli. Ipak, učenici 2. c, 2. d, 3. b i 3. d razreda odlučili su kako božićni duh ove godine ne smije izostati u našim srcima.

Pripremili su božićni video u kojem su naveli o čemu su promišljali tijekom godine, zahvalili godini koja je na izmaku i čestitali nadolazeće blagdane kako bi uljepšali praznike cijeloj GFG zajednici.

I na kraju, učenici imaju samo jednu poruku.

Spremni su! Za novu godinu, nove izazove, projekte, aktivnosti i novu stranicu u njihovim životima.

Sretan Božić i uspješna nova godina svim učenicima, roditeljima, profesorima i djelatnicima Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica.

Božićni video dostupan je na sljedećoj poveznici: Božićni video: Gimnazijalci - kreativci pozitivci

Ana Marija Međimorec, prof.


 

 [više]

" Čitanjem do zvijezda "

Autor: Vjekoslav Robotić, 14. 12. 2020. 12:44

 U našoj je školi 11. prosincaa provedena školska razina natjecanja kviza " Čitanjem do zvijezda ". Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti je: KNJIGAKNJIŽARA, KNJIŽNICA, a za ovu razinu čitala se knjiga  Nine George:  Mala pariška knjižara. 

U kvizu su sudjelovale četiri učenice: Blanka Bunić i Ivana Kolarić (4.e), Lana Strugar (2.f) i Tea Salajec (1.g). Lana Strugar ima 48/50 točnih odgovora, Ivana Kolarić 46/50 i Blanka Bunić i Tea Salajec imaju 43/50 točnih odgovora. Kviz je proveden "online" ispunjavanjem ispita znanja.

Čestitamo učenicama na sudjelovanju i uspjehu!

Čitanjem do zvijezda – kviz u znanju i kreativnosti je manifestacija koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor. 

To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola.

 [više]

Državno natjecanje- izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna- LIK 2020.

Autor: Vjekoslav Robotić, 14. 12. 2020. 10:19

 

Državno  natjecanje-izložba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna- LIK 2020. u organizaciji Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje održano je online 2. prosinca 2020.godine. Na natjecanju-izložbi sudjelovalo je 39 učenika i njihovih mentora.

Učenici su se natjecali u tri kategorije: osnovne škole, gimnazije i škole primijenjenih umjetnosti i dizajna. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Umjetnost i čovjek“, a podtema

„ Ljudsko tijelo u umjetnosti“.

Na natjecanju je sudjelovala i učenica naše škole, Danea Rakita  iz 2.a razreda te osvojila sjajno 10. mjesto!

Putem poveznice možete pogledati virtualnu izložbu : https://padlet.com/gimnazijaprva20/ddmm6dimbi34z030

Čestitke  Danei!

 

Iva Bolfek, prof.

 [više]

Adventski glazbeni kalendar

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 12. 2020. 00:47

 

 

U sklopu našeg eTwinning projekta „Glazba jučer, danas, sutra“ ove godine napravili smo Adventski glazbeni kalendar. Svaki dan, klikom na datum, otvara se jedan glazbeni „slatkiš“ koji nas uvodi u blagdansko raspoloženje. Primjeri su raznovrsni, šaroliki i uključuju hrvatske i strane božićne pjesme. Klikom na poveznicu pristupate našem glazbenom kalendaru. Nadam se da ćete uživati u izboru pjesama, zapjevati i zaplesati u blagdane. https://calendar.myadvent.net/?id=57a301a750b99e6af8c63fce494d5035

 

Kao dio etwinnin projekta "Glazba jučer, danas, sutra" jedan od zadataka je predstavljanje timova. Upoznajte tim naše škole, učenike na koje sam iznimno ponosna. Ovim putem zahvaljujem Karlu Đukinu na pomoći i realizaciji ideje. Spremamo vam još puno toga, a do tada upoznajte nas putem video uratka klikom na poveznicu https://youtu.be/GfHyz1WaDEo


 

Darija Kivač, prof.

 [više]

Gimnazijalci na 27. Državnom natjecanju iz geografije

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 12. 2020. 00:40

 

Ove godine dva su učenika naše škole dobila poziv na 27. Državno natjecanje iz geografije.  

U konkurenciji 4. razreda natjecao se Toni Krupski i osvojio 4. mjesto. Toni je odnedavno i student geografije, dakle izabrao je geografiju kao životni poziv. Mentor mu je bio Zoran Pintarić. 

Mlada geografska nada naše škole je Dorian Tarle, koji je u konkurenciji prvih razreda osvojio 9. mjesto. Ne sumnjamo da će se i idućih godina plasirati među najbolje geografe u državi. Mentor mu je bio Zvonimir Treščec. 

Ove godine se natjecanje održalo on-line, a iduće godine se nadamo susretu u realnom geoprostoru! 

Zoran Pintarić 

 [više]

INFO: VIRTUALNA NASTAVA OD 9.12.2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 12. 2020. 00:25

Obavještavam učenike i njihove roditelje da će Škola u cilju očuvanja i zaštite zdravlja svih učenika, nastavnika i roditelja od srijede 9.12. 2020. do kraja prvog polugodišta 23.12.2020. provoditi online nastavu (MODEL C). 

Molim učenike i roditelje da postupe po uputama u prilogu.

Svima želim dobro zdravlje i uspješan rad u idućih 11 nastavnih dana do kraja prvog polugodišta.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

25. studeni 2020. MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Autor: Vjekoslav Robotić, 25. 11. 2020. 14:00

 

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. obilježava se u znak sjećanja na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Glavni cilj obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (ubojstva, seksualno uznemiravanje i zlostavljanje i drugo) jest važnost prepoznavanja i prijavljivanja nasilja kao krajnje neprihvatljivog oblika društvenog ponašanja kojim se krše temeljna ljudska prava i slobode te razumijevanje nasilja kao oblika diskriminacije žena.

Važno je zaustaviti ignoriranje i umanjivanje nasilja nad ženama, a posebice tretiranje nasilja kao privatnog problema žena žrtava nasilja.

 

                                                                                        Školska pedagoginja:

                                                                                        Vesna Ivanišević Balent, prof.

 [više]

GFG natječaj za najbolji učenički literarni rad i najbolji likovni rad u šk. god. 2020./2021.

Autor: Vjekoslav Robotić, 19. 11. 2020. 13:06

Tema i oblik radova slobodni su. Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2021. Anonimnost autora zajamčena je do objave rezultata. Najbolji radovi bit će nagrađeni na Danu škole i objavljeni u FRANzineu. Literarni radovi predstavljat će našu školu na LiDraNu.

Propozicije za likovni rad:

 • različite likovne tehnike po odabiru, format minimalno A4
 • fotografija (standardni formati), trodimenzionalne forme (30 x 30 x 30 cm maksimalno)
 • računalna grafika, format A4

 

Zajedničke propozicije:

 • na natječaju mogu sudjelovati gimnazijalci svih razreda
 • rad ne smije biti objavljivan
 • radovi se potpisuju pseudonimom, a podatci o autoru prilažu se u zatvorenoj kuverti (ime i prezime, razred)
 • radove predati školskoj knjižničarki najkasnije  do 15. siječnja 2021.

ŠSV nastavnika Hrvatskoga jezika i Likovne umjetnosti

 

 [više]

Smotr@ Sveučilišta u Zagrebu u virtualnom okruženju od 19. do 21. studenoga 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 19. 11. 2020. 08:03

Poštovani maturanti

Informiram maturante o virtualnoj Smotri ZG Sveučilišta. Detalji su u privitku ove vijesti.

Hvala za suradnju

Pozdrav

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u našoj smo Školi

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 11. 2020. 21:41

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u našoj smo Školi tradicionalno već petnaestak godina obilježavali paljenjem svijeća i prigodnim programom. U uvjetima trenutne epidemiološke situacije i činjenice da je 18. studeni od ove godine državni praznik, učenici Škole su ovaj puta skromnije, ali dostojanstveno, odali počast žrtvama i sudionicima Domovinskog rata.

Pod mentorstvom profesorica Gordane Trnski, Katarine Horvat, Maje Maček Treščec, Ane Marije Međimorec te Ana-Marije Martan brojni su učenici izradili slikovne i literarne radove na temu rata i poraća u Vukovaru i Škabrnji koji su izloženi na zidovima prizemlja Škole, a obuhvaćeni su i u kratkom videu na priloženoj poveznici: https://youtu.be/adTMr1MWX6o

Osim toga, učenici 4. g razreda upalili su lampaše u obliku vukovarskog vodotornja koji je iscrtao Viktor Krušelj. Učenički angažman prilikom obilježavanja ove obljetnice popratila je i novinarska ekipa HRT-a.

Ovom prilikom zahvaljujemo učenicima koji su sudjelovali u obilježavanju sjećanja na sve poginule i stradale, a ostale pozivamo da pogledaju prigodni video i izložbu.


 

Ana-Marija Martan, prof.

 [više]

Marta Kunštić uspješna na međunarodnom natjecanju

Autor: Danijel Kolarić, 17. 11. 2020. 13:26

Za odlične vijesti i promociju naše škole, ponovno se pobrinula Marta Kunštić, učenica 4. D razreda. Osvojila je Honorable mention na 1. online međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike. A kako je bilo, slijedi više u Martinom osvrtu.

 [više]

I dalje smo EPAS škola

Autor: Vjekoslav Robotić, 13. 11. 2020. 09:53

Nakon provedenih evaluacija za šk.g. 2019./2020. sa velikim zadovoljstvom javljamo kako smo zadržali status Škole ambasador Europskog parlamenta.

    Usprkos brojnim izazovima u protekloj školskoj godini, štrajku, COVID 19 i online nastavi, naši su učenici svojim angažmanom i ovaj puta osigurali školi vrijedan naslov, a sebi status ambasadora juniora. Ambasadori juniori polaznici Programa EPAS su prošlogodišnje maturantice Ozana Brkić, Lea Danček, Dajana Bojanić, Hana Živko i Katarina Pejak te ovogodišnji maturanti Dunja Galinec, Katja Milanović, Ivana Obran, Lora Ružić, Irma Wolf i Martin Unger. Voditeljica Programa je profesorica Katarina Horvat.

 [više]

Glazba jučer, danas, sutra – eTwinning projekt

Autor: Vjekoslav Robotić, 12. 11. 2020. 13:40

U našoj školi se od 1. studenog do kraja nastavne godine provodi novi eTwinning projekt pod nazivom „Glazba jučer, danas, sutra“.

U projektu sudjeluju učenici četiri hrvatske gimnazije pod mentorstvom profesora Glazbene umjetnosti. Nositelji projekta su Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica i IX. gimnazija, Zagreb, a projektni partneri su Gimnazija Sesevete i Gimnazija Nova Gradiška. U ovom projektu aktivnosti će s učenicima provoditi njihovi profesori Glazbene umjetnosti: Darija Kivač, prof; Nikola Sebastian Jambrošić, mag.mus; Danijela Šmuljić Matošević, prof. i Kristina Vladušić, prof.

            Učenici će istražiti razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekad, danas i sutra; proučavat će kako je razvoj tehnologije utjecao na glazbu i njenu prisutnost u životu ljudi. Korištenjem IKT alata istražiti i usporediti život umjetnika nekad i danas, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali, te prednosti i nedostatke istog.

            Kao dio projekta, učenici će odabrati nekoliko pjesama (koje su uvrstili u projekt), te će ih interpretirati na vlastiti način dajući moderni naglasak i viziju budućnosti, a ujedno usvojiti nova znanja o umjetnosti. U našoj školi u projektu sudjeluju učenici 2.d razreda zajedno sa nekoliko učenika iz ostalih razreda  - ukupno 24 učenika. Logo projekta izradio je učenik IX. gimnazije Kristijan K. koji će brinuti o estetskom dijelu ove divne glazbene priče.

 

Darija Kivač, prof.

 [više]

Nova/stara državna prvakinja iz znanja

Autor: Danijel Kolarić, 12. 11. 2020. 10:45

Marta Kunštić, učenica 4.D razreda naše gimnazije, osvojila je 1. mjesto na Državnom natjecanju iz astronomije. Natjecanje je organizirala AZOO za prošlu školsku godinu, koje je održano online.

 [više]

POVRATAK NA STARI STALNI RASPORED (OD PONEDJELJKA 16.11.2020.)

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 11. 2020. 14:00

Informiram učenike i nastavnike da će od ponedjeljka 16.11.2020. vrijediti stari stalni raspored.

Hvala za suradnju.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

GFG HUMANITARNA AKCIJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 6. 11. 2020. 10:22

Poštovani učenici i nastavnici, roditelji i skrbnici te zainteresirana javnosti!

Kao i svake od proteklih 5 godina, volonterska sekcija školske zadruge gimnazije ‘Fran Galović’ organizira doniranje odjeće, obuće, higijenskih potrepština, knjiga za djecu i mladež te informatičke opreme i uz nju vezane naprave djeci i obiteljima slabijeg imovnog stanja.

Ove godine nam je cilj prikupiti stvari s popisa djece iz jednoga doma za nezbrinutu djecu u Zagrebu i/ili za djecu i mladež SOS sela Lekenik ili Ladimirevci.

Djeca su starosti od 3 do 12 godina, a popis dječjih želja se nalazi u privitku.

Budući da je mnogo potrebitih u našoj neposrednoj blizini u gradu i njegovoj okolici, svaki čist, čitav i održavan odjevni predmet, obuća, torbe, igračke i drugi korisni predmeti su dobrodošli.

Vrijedni volonteri će sve prikupljeno razvrstati i pripremiti za dostavu, a sve što pretekne će se rasporediti za obitelji s mnogo djece u selima oko grada.

Donirajte i dajte što vam je višak ili vam više ne treba!

Pomognite nama da blagdani budu veseli svima!

(više o akciji pročitajte u prilogu)

 [više]

Važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 4. 11. 2020. 09:36

Molim sve dionike Škole da se pridržavaju uputa u prilogu.

 

 [više]

Predavanje povodom 27. Galovićeve jeseni

Autor: Vjekoslav Robotić, 1. 11. 2020. 21:10

  
 [više]

Učenici škole nagrađeni na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“

Autor: Vjekoslav Robotić, 1. 11. 2020. 21:03

Učenici 3. d i 4. d prirodoslovno – matematičke gimnazije postigli su izvanredan uspjeh na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ u kategoriji Junior PL koja je namijenjena učenicima koji imaju više od pet sati nastave matematike tjedno. Lovro Koštić, učenik 3. d razreda, osvojio je 5. mjesto. Učenik Mihovil Mađerić iz 3. d razreda i učenik Danko Delimar iz 4. d razreda dijele 6. mjesto, a učenica Klara Šerbetar iz 3. d razreda osvojila je 10. mjesto. Kako se učenici nalaze u deset posto najbolje plasiranih u Republici Hrvatskoj, nagrađeni su za svoj uspjeh i od Hrvatskoga matematičkoga društva koji je i organizator navedenoga natjecanja. Čestitamo učenicima i želimo im mnogo daljnjeg uspjeha u stjecanju matematičkoga znanja.

Marina Furkes, mentorica učenika
 
 [više]

APEL ZA ODGOVRNO PONAŠANJE

Autor: Vjekoslav Robotić, 1. 11. 2020. 20:41

MOLIM I APELIRAM NA SVE UČENIKE, NASTAVNIKE I ČLANOVE NJIHOVIH OBITELJI U CILJU OČUVANJA I ZAŠTITE ZDRAVLJA SVIH NAS U ŠKOLI:
 • STALNO I PRAVILNO NOSITE ZAŠTITNE MASKE ZA LICE
 • DRŽITE DISTANCU
 • DEZINFICIRAJTE RUKE
 • DRŽITE SE SVIH OSTALIH MJERA I PREPORUKA
 • NE IZLAŽITE SE MOGUĆIM RIZIČNIM KONTAKTIMA IZVAN ŠKOLE U SLOBODNO VRIJEME
 • U SLUČAJU SIMPTOMA ODMAH KONTAKTIRAJTE LIJEČNIKA I NE DOLAZITE U ŠKOLU
 • BUDITE POZITIVAN PRIMJER I POTICAJ ZA ODGOVORNO PONAŠANJE SVIH U ŠKOLI
 [više]

SOLIDARNOST NA DJELU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 30. 10. 2020. 13:53

Molim učenike, profesore i roditelje da se uključe u akciju HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA: SOLIDARNOST NA DJELU.

Prikupljena sredstva namjenjena su kupnji sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

Barkod za uplatu:https://www.hck-koprivnica.hr/wp-content/uploads/2020/10/kako-donirati.pdf

Hvala svima na solidarnosti.

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Hacknite: Prvo CTF natjecanje za srednjoškolske timove

Autor: Danijel Kolarić, 29. 10. 2020. 20:25

Dana 17. i 18. Listopada učenici 4.D razreda Alen Bogadi, Danko Delimar, Stjepan Đelekovčan, Lovro Grivić i ja sudjelovali smo na online informatičkom natjecanju “Hacknite”. Natjecanje su organizirali studenti F.E.R-a u suradnji s CARNET-ovim CERT-om. Sa službene stranica natjecanja (https://hacknite.hr): 

 

Hacknite je dvodnevno CTF natjecanje namijenjeno srednjoškolskim timovima koji na ovaj inovativan način mogu pokazati znanje i svoje vještine, ali i proširiti znanje o kibernetičkoj sigurnosti.” 

 [više]

Svjetski tjedan svemira (WSW - World Space Week)

Autor: Danijel Kolarić, 23. 10. 2020. 12:25

Učenici naše škole izložbom i video materijalom obilježili su Svjetski tjedan svemira. Izložba je postavljena u prizemlju škole ispred učionice 0-012.

 [više]

FW: Poziv na nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola u izradi infografike na temu "Koronavirus - Zaštiti sebe i druge" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 21. 10. 2020. 08:21

Pozivamju se učenici na sudjelovanje u nagradnom natječaju u izradi infografike na temu „Koronavirus - zaštiti sebe i druge“.

Ovaj nagradni natječaj provodi se u cilju poticanja učenika da steknu znanja i razviju svijest o zaštiti zdravlja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

 [više]

INFO: STIPENDIJE ZAKLADE MARIN ČILIĆ

Autor: Vjekoslav Robotić, 16. 10. 2020. 08:20

Objavljen je natječaja za glazbene i sportske stipendije Zaklade Marin Čilić,  te natječaja za donaciju osnovnoj ili srednjoj školi za opremanje školskog laboratorija kemije, biologije, fizike ili informatike. Zaklada dodjeljuje 20 stipendija, svaka u iznosu od 10.000,00 HRK. Također, Zaklada dodjeljuje i jednu donaciju školi u iznosu od 50,000.00 HRK.

 

Natječaj je otvoren do 8. studenoga 2020., a sve detalje o natječaju možete pronaći na službenoj stranici Marina Čilića: https://marincilic.com/hr/zaklada/ i https://marincilic.com/hr/humanitarac/zaklada/natjecaji-za-stipendije-i-donaciju-2019-otvoreni/

 [više]

Dani Erasmusa u našoj školi

Autor: Vjekoslav Robotić, 16. 10. 2020. 07:58

Za obilježavanje Dana Erasmusa u našoj školi ove godine pobrinula se Geografska grupa. Predvođeni voditeljima Grupe kao idejnim kreatorima, dvadesetak vrijednih  učenika pripremilo je video pod naslovom „What's Erasmus for us?".

Videom su predstavljeni trenutačni Erasmus+ projekti čime su učenici na simpatičan način prikazali kako oni doživljavaju Erasmus+ i poslali važne poruke. Koje su to poruke, pogledajte u kratkom videu.

Poveznica na video: https://www.youtube.com/watch?v=aYfMb7STSac&fbclid=IwAR1EcN4jF0Ot8m4iGrcZ8ICBhwhRxCCyhkDpyxR0KOrpfc7DCXsmYFZiY-E&ab_channel=FRANzineMagazin

Zvonimir Treščec, prof. mentor

Maja Maček Treščec, prof. mentor

 [više]

MEDIJSKI USPJEH NAŠIH UČENIKA

Autor: Vjekoslav Robotić, 14. 10. 2020. 14:58

Objavljen je tekst naših učenika u svijetski poznatom njemačkom tabloidu:: https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/jugend-schreibt/mittelalterfestival-in-koprivnica-16985653.html

Čestitka učenicima i prof. Miodragu Maričiću.

 

 [više]

Pripreme za FIT ispite

Autor: Vjekoslav Robotić, 11. 10. 2020. 22:31

Obavještavaju se učenici da u ponedjeljak, 19.10.2020. (A1) te u utorak 20.10.2020.  (A2)  u 16.30h  mogu sudjelovati u online-pripremama za polaganje FIT ispita koje organzira Goethe-Institut Zagreb. Predviđeno trajanje priprema je 60 minuta. 

Tehnički preduvjeti: 

 • Adobe Connect: pripreme za ispit održat će se u virtualnoj učionici 

 • Računalo ili laptop s pristupom internetu, slušalice s mikrofonom  

 • Pristup učionici će biti moguć 15 minuta prije početka. Učenici će putem maila dobiti link i upute za prijavu 

Ispiti će se održati u našoj školi  22.10. 2020. (A1) i 23.10.2020. (A2). 

  

 [više]

Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika (šk .god. 2019./2020.)

Autor: Vjekoslav Robotić, 11. 10. 2020. 22:15

S obzirom na okolnosti uvjetovane koronom, prošlogodišnje planirano Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika održano je ove školske godine, 29. rujna 2020. godine u našoj školi.

Županijskoj razini Natjecanja pristupili su učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na školskoj razini u veljači 2020.

U kategoriji 1. razreda pod vodstvom mentorice profesorice Ane Marije Međimurec 2. mjesto u Županiji osvojio je Teo Čokonaj. Josip Mikulić osvojio je 4. mjesto, Hana Rajtarić 6. mjesto, a Mia Sremec plasirala se na 7. mjesto. Svi učenici polaznici su prirodoslovno-matematičke gimnazije.

U kategoriji 2. razreda najbolji rezultat u Koprivničko-križevačkoj županiji ostvarila je Dunja Svržnjak pod mentorstvom profesorice Romane Šutalo.

Matej Podgajski plasirao se na 2. mjesto, a Vanda Žauhar-Henezi na 3. mjesto. Mentorica navedenim učenicima je profesorica Ana Marija Međimurec i također su polaznici prirodoslovno-matematičke gimnazije.

Leonarda Sermek u kategoriji 3. razreda plasirala se na 2. mjesto u Koprivničko-križevačkoj županiji. Leonardina mentorica je profesorica Sonja Delimar.

Prošlogodišnji maturanti, sadašnji brucoši, nisu pristupili Natjecanju, tako da u kategoriji 4. razreda naša škola nije imala svoje predstavnike.

Svim učenicima i njihovim mentoricama čestitamo na ostvarenom uspjehu!

Dubravka Šutalo Kovačić, prof.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Vjekoslav Robotić, 11. 10. 2020. 22:10

 

Učenici naše gimnazije i ove su godine uspješno sudjelovali na županijskom Natjecanju iz povijesti, iako u malo izmijenjenim uvjetima i prema drugačijim pravilima.

Naime, natjecanje se trebalo održati krajem ožujka, ali zbog epidemije korone i obustave nastave, ono je održano 22. rujna . Umjesto u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi, učenici su testove rješavali u svojim matičnim školama.

U našoj gimnaziji natjecanje se održalo samo u kategoriji prvih razreda. Učenik Noah Betlehem osvojio je drugo, a Lucija Benotić četvrto mjesto u županiji. Čestitamo. Njihova je mentorica Gordana Trnski, profesor savjetnik.

 [više]

14. Državna smotra simuliranih suđenja održana online Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 7. 10. 2020. 08:26

Učenici Gimnazije i ove su godine uspješno sudjelovali na Smotri simuliranih suđenja iz područja građanskog odgoja i obrazovanja za učenike srednjih škola koja se održala online 3. listopada 2020., prilagođena trenutnim epidemiološkim uvjetima.

(više u prilogu)

 [više]

Gimnazijski land art u Vojakovačkom Osijeku

Autor: Vjekoslav Robotić, 6. 10. 2020. 08:27

U okviru Erasmus+ projekta Connect – enjoy mountains & learning 
outdoors – CEMLO učenici Gimnazije ¨Fran Galović¨ Koprivnica izvršili 
su umjetničku intervenciju u prostoru potkalničkog sela Vojkovački 
Osijek.
Nakon što ih je domaćin g. Zoran Vitanović, šetajući kroz naselje, 
upoznao sa karakteristikama prostora, učenici su prionuli na posao i 
pod mentorstvom prof. Ive Bolfek odradili radionicu, koristeći samo 
prirodne materijale.
Rezultate radionice upoznajte kroz galeriju slika na poveznici 
https://drive.google.com/drive/folders/150xDpV7vLOlidt5v2JjOIg90QYjxI_Yb 
.
Ovo je bila pripremna radionica za veliku aktivnost mobilnosti 
partnerskih škola iz Turske, Italije, Litve i Slovenije u naš kraj, 
koje se očekuju na proljeće 2021.
Školski koordinator projekta CEMLO (Zoran Pintarić, prof.) je pomogao 
u logističkoj pripremi aktivnosti.

 [više]

Još europskih projekata u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica!

Autor: Martina Grgac, 5. 10. 2020. 22:10

Iako se trenutno provodi pet Erasmus+ KA2 projekta i jedan INTERREG projekt, profesori koprivničke gimnazije osmislili su još jedan Erasmus+ KA2 projekt. Projekt Fit4Thought dobio je dovoljan broj bodova za kvalitetu i financiranje EU.

 
 [više]

Klokan bez granica

Autor: Marina Njerš, 5. 10. 2020. 22:03

Iako je ožujak mjesec kada se već tradicionalno održava najbrojnije međunarodno matematičko natjecanje, ove godine je zbog znanih razloga održano u rujnu.

 
 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA OBILJEŽEN U GFG Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 5. 10. 2020. 14:03

U našoj školi, u obilježavanje Svjetskog dana učitelja, uključili su se učenici 2. d  i 3. d razreda koji su s profesoricom hrvatskoga jezika Anom Marijom Međimorec izradili prigodni pano „Hrvatski književnici – učitelji i učiteljice“ koji možete pogledati na staklenom zidu pokraj učionice 2-015. (više u prilogu)

Ana Marija Međimorec, prof.

 [više]

INFO: ČITANJEM DO ZVIJEZDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 5. 10. 2020. 13:55

Pozivaju se učenici koji žele sudjelovati u kvizu Čitanjem do zvijezda da se jave u školsku knjižnicu do 30. listopada. Više o kvizu, natjecateljskim kategorijama i temi saznajte iz dokumenta u privitku.

 

 [više]

ČESTITKA: SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Vjekoslav Robotić, 5. 10. 2020. 00:35

Svim profesorima koji obavljaju jedan od najodgovornijih poslova u društvu uz zahvalu za predan profesionalni rad u našoj Školi čestitam Svjetski dan učitelja.

mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

INFO: PONOVNO OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI

Autor: Vjekoslav Robotić, 4. 10. 2020. 20:05

Informiram učenike i nastavnike da je Županijski stožer civilne zaštite KC-KŽ županije donio odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski za učenike i nastavnike na svakom nastavnom satu u učionici i svim ostalim zatvorenim prostorima škola. Mjera će se primjenjivati od ponedjeljka 5.10. 2020.

Hvala za suradnju.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Natječaj za srednjoškolske stipendije u Ujedinjenoj Kraljevini

Autor: Vjekoslav Robotić, 1. 10. 2020. 08:12

 [više]

There is no plan(et) B - Can renewable energies flight climate change?

Autor: Danijel Kolarić, 30. 9. 2020. 09:30

„There is no plan(et) B - Can renewable energies flight climate change?“ naziv je novoodobrenog Erasmus+ KA229 projekta u našoj školi u koji smo se uključili na poziv njemačkih koordinatora. Uz koordinatorsku školu iz Ahausa (Njemačka), tu su još i partnerske škole iz Kavale (Grčka), Lixe (Portugal) i Funchala (Madeira, Portugal). 

 [više]

Gimnazijalci se znanstveno zabavljali na Pikniku!

Autor: Vjekoslav Robotić, 30. 9. 2020. 08:27

Da se matematički problemi mogu prikazati na zanimljiv i neobičan način dokazali su nam učenici 4.d razreda prirodoslovno – matematičke gimnazije! Učenici Danko Delimar, Jakov Dolenec, Karlo Đukin, Lovro Grivić, Marta Jug, Neven Lukić i Luka Pošta sa svojom mentoricom Marinom Furkes snimili su poznati matematički problem pod nazivom „Monty Hall Problem“. Prikazali su ga kroz igrokaz, a na taj su se način izvrsno znanstveno zabavili. Monty Hall poznat kao dugogodišnji voditelj emisije „Let's make a deal“ postao je vrlo popularan u matematičkom društvu nakon što mu se u emisiji natjecatelj susreo s jednim vjerojatnosnim problemom. Još popularnija postala je američka kolumnistica Marilyn vos Savant, čije su matematičko objašnjenje kritizirali mnogi znanstvenici iako se kasnije uspostavilo kao ispravno. O kakvom se problemu radi i kako su se u glumi, montaži, režiji i kadriranju okušali učenici pogledajte u videu mladih gimnazijalaca!

Poveznica na video: https://youtu.be/fieiyoT9kIk

Marina Furkes, mag. educ. math. et phys.

 [više]

POZIV: Gimnazijalka Danea Rakita izlaže svoje crteže u knjižnici

Autor: Vjekoslav Robotić, 30. 9. 2020. 08:22

Pozivaju se svi zainteresirani na izložbu:

https://drava.info/2020/09/danea-rakita-portreti-knjiznica/

 [više]

Raspored liječničkih pregleda učenika za oslobađanje od nastave TZK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 25. 9. 2020. 14:39

U prilogu je Obavijst o rasporedu i protokolu pregleda. Molim učenike da postupe po navedenom.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

NOVA PREPORUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KC-KŽ ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 16. 9. 2020. 09:18

Poštovani učenici roditelji učenika, kolegice i kolege
Informiram vas o novim preporukama  (u prilogu) koje će se u Školi primjenjivati od danas.
Sve ostale mjere i protokoli propisani od strane Škole se i dalje primjenjuju.
Profesori i učenici koji žele mogu i dalje u učionici nositi zaštitnu masku.
Ravnatelj
mr. sc. Vjekoslav Robotić
 [više]

Projekt Umbrella: upute za Endomondo challenge

Autor: Maja Maček Treščec, 11. 9. 2020. 09:54

U svrhu poticanja kretanja učenika kreiran je Endomondo challenge za hodanje, trčanje, bicikliranje i rolanje u trajanju godinu dana, od 14.9.2020. do 13.9.2021. Sudjelovati mogu svi učenici, a obavezno učenici sudionici u projektu Umbrella. Za upute kliknite na gumb "Više".

 [više]

POČETAK NASTAVNE GODINE 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 3. 9. 2020. 23:16

Obavještavamo učenike da će nastava u školskoj godini 2020./2021. redovno početi u ponedjeljak 7. rujna 2020. uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka prema sljedećem rasporedu:

-svi DRUGI, TREĆI i ČETVRTI razredi u 8.50 h, 
-svi PRVI razredi u 11.35 h.

Učenici ponavljači, učenici kojima je odobrena promjena razrednog odjela i učenici kojima je odbren upis iz neke druge srednje škole  dužni su u ponedjeljak 7.9.2020. doći u ured ravnatelja u 8.45 h.

Svi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda dužni su 7.9.2020. donijeti u Školu svjedodžbu  prethodno završenog razreda.

Molim učenike, njihove roditelje skrbnike i sve djelatnike Škole da detaljno pročitaju upute koje se nalaze u privitku ove vijesti.

Molim sve navedene da se odgovorno ponašaju i poštuju propisane mjere i protokole kako bi svi ponovno mogli uživati u radu u našoj Školi. Također molim da svakodnevno pratite informacije preko ove Webne stranice i razredne aplikacije Teams.

Svi djelatnici GFG-a spremni su ovu izazovnu i zdravstveno rizičnu nastavnu godinu odgovorno i stručno učiniti veselom i uspješnom za sve naše učenike.

Apeliram na sve učenike i njihove roditelje na odgovorno ponašanje i poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka u cilju očuvanja svih nas koji pripadamo velikoj odgojno-obrazovnoj GFG obitelji.

Učenicima, njihovim roditeljima-skrbnicima i profesorima želim sretnu, zdravu i uspješnu školsku godinu.

Ravnatelj:
mr. sc. Vjekoslav Robotić

 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student


 

MS Teams

Instalacija Office365

Svaki učenik i nastavnik (za vrijeme važećih skole.hr adresa) ima pravo na 5 licenci za MS Office.

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju