preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
Vijesti

Veliko priznanje za Luciju Đaković i našu školu

Autor: Romana Šutalo, 19. 1. 2018.

U prostorijama Gimnazije Fran Galović u Koprivnici održan je izbor učeničkih predstavnika Koprivničko-križevačke županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske.

Od okupljenih 30-tak učenika osnovnih i srednjih škola, predstavnika učeničkih vijeća svojih škola, njih nekoliko odlučilo je biti kandidatima za ulazak u Nacionalno vijeće te se kroz kratko izlaganje predstavilo svojim kolegama. Najbolja među njima bila je učenica 3. razreda Gimnazije Fran Galović Lucija Đaković, koja je aktivna u Učeničkom vijeću svoje škole već tri godine, voli pomagati drugima te smatra kako je važno da se čuje glas mladih. U svom programu naglasila je kako će biti posvećena zastupanju interesa svojih kolega, a zalaže se za raznovrsnost i dostupnost školskih aktivnosti, smanjenje gradiva te veću pomoć u troškovima roditeljima.

Učenike je pozdravio i zamjenik župana Ratimir Ljubić, naglasivši važnost izbora u Nacionalno vijeće kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja te je dodao kako od Lucije očekuje da se bori za interese učenika naše županije, ali i cijele Hrvatske, kao i da skrene pozornost na pitanja i probleme s kojima se učenici suočavaju kako bi se brže i učinkovitije riješili. Također je uputio pohvale domaćinu, Gimnaziji Fran Galović, kao i Uredu državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji na transparentnoj i kvalitetnoj organizaciji.

U ime Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji učenicima se obratila v.d. predstojnice Elizabeta Repić Perković, dok im je u ime domaćina dobrodošlicu poželio ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić.

Nacionalno vijeće učenika kao oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života djeluje kao predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola te kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja koje pridonosi poboljšanju kvalitete obrazovnog sustava. Članovi Nacionalnog vijeća biraju se na dvije godine, a u slučaju prelaska iz srednje škole na fakultet, mandat im prestaje.

ePodravina

Na portalu možete vidjeti sve fotografije.
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student

 

eTwinning

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju