preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
Vijesti

Antidepresivni filozofski cafe

Autor: Sanja Suton, 11. 3. 2020.

U subotu, 7. ožujka, u knjižnici naše škole Gimnazije „Fran Galović“, održao se još jedan Filozofski café u organizaciji profesorice Sanje Suton. Tema subotnje rasprave bilo je pitanje kako se društvo odnosi prema depresiji i anksioznosti. U razgovoru su sudjelovali maturanti naše škole koje je ta tema zanimala.

Svi su sudionici bili dobro pripremljeni i svatko je imao pravo izreći svoje mišljenje o današnjem stavu društva, a neki su se odvažili i podijelili svoje iskustvo. Sudjelovanje u ovoj diskusiji bilo je sjajna prilika da naučimo nešto novo, uvažimo tuđa mišljenja i utvrdimo svoja.

Zaključili smo da su duševne bolesti vrlo složene te ih je jako teško prepoznati. Naime, ne vide se izvana, a iznutra su jako jako bolne. Treba li se liječiti lijekovima ili razgovorom s najmilijima nismo mogli odlučiti jer je svaki pojedinac drugačiji, ali oko jednog smo se složili – svakoj osobi trebali bismo pomoći i pronaći vremena za razgovor koji joj može donijeti malo sreće i ohrabrenja. Složili smo se i oko toga da bismo trebali učiniti nešto prije nego depresija dođe na drugo mjesto najzastupljenijih bolesti u svijetu kako predviđaju neka istraživanja.

Neki pridjevi kojima su maturanti sudionici opisali cafe: poučno, opuštajuće, pozitivno, otvoreno, korisno, edukativno, terapeutski...

Ozana Brkić, 4. B
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student


 

MS Teams

Instalacija Office365

Svaki učenik i nastavnik (za vrijeme važećih skole.hr adresa) ima pravo na 5 licenci za MS Office.

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju