preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
Vijesti

Glazba jučer, danas, sutra – eTwinning projekt

Autor: Vjekoslav Robotić, 12. 11. 2020.

U našoj školi se od 1. studenog do kraja nastavne godine provodi novi eTwinning projekt pod nazivom „Glazba jučer, danas, sutra“.

U projektu sudjeluju učenici četiri hrvatske gimnazije pod mentorstvom profesora Glazbene umjetnosti. Nositelji projekta su Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica i IX. gimnazija, Zagreb, a projektni partneri su Gimnazija Sesevete i Gimnazija Nova Gradiška. U ovom projektu aktivnosti će s učenicima provoditi njihovi profesori Glazbene umjetnosti: Darija Kivač, prof; Nikola Sebastian Jambrošić, mag.mus; Danijela Šmuljić Matošević, prof. i Kristina Vladušić, prof.

            Učenici će istražiti razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekad, danas i sutra; proučavat će kako je razvoj tehnologije utjecao na glazbu i njenu prisutnost u životu ljudi. Korištenjem IKT alata istražiti i usporediti život umjetnika nekad i danas, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali, te prednosti i nedostatke istog.

            Kao dio projekta, učenici će odabrati nekoliko pjesama (koje su uvrstili u projekt), te će ih interpretirati na vlastiti način dajući moderni naglasak i viziju budućnosti, a ujedno usvojiti nova znanja o umjetnosti. U našoj školi u projektu sudjeluju učenici 2.d razreda zajedno sa nekoliko učenika iz ostalih razreda  - ukupno 24 učenika. Logo projekta izradio je učenik IX. gimnazije Kristijan K. koji će brinuti o estetskom dijelu ove divne glazbene priče.

 

Darija Kivač, prof.
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student


 

MS Teams

Instalacija Office365

Svaki učenik i nastavnik (za vrijeme važećih skole.hr adresa) ima pravo na 5 licenci za MS Office.

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju